Трети кадър на академия "Христо Стоичков", в Етрополе, пред трансфер в Англия

Публикувано на: 23.01.2016 11:51

Автор: Проспорт.бг

©viasport.bg
Уест Хем се разбра с Левски за трансфера на Божидар Краев. Той ще бъде приключен до затварянето на прозореца в Англия, съобщава "Тема: Спорт". Параметрите по сделката вече са напълно уточнени. Коментирано е дори и месечното възнаграждение, което играчът ще получава в клуба от Висшата лига. Играчът няма да минава никакъв пробен период.

По продажбата на 18-годишния футболист Левски работи от средата на месец декември. За сделката съдейства и сръбкинята Катарина Паунич. Именно тя първа разкри за възможността Краев да заиграе в английската Висша лига. Мениджърът посочи в края на миналата година, че Краев е в полезрението на клуб, който тогава бе в "Топ 3“ на класирането. След това се появи информацията, че Краев е в полезрението на Уест Хем, който също се представя много силно в първенството. Възпитаниците на Славен Билич са на шесто място в подреждането.

През настоящата кампания Клаев има 17 двубоя в "А" група, в които е реализирал 4 гола. Общо за Левски има 46 мача с 15 точни изстрела.

Към този момент обаче, нито един английски източник не потвърждава подобно развитие, дори занимаващите се със слухове. Очевидно е налице свръхстрога секретност, която е по силите само и единствено на българските медии.

Божидар Краев е откритие на Христо Стоичкови по програма "Жилет" бе една година в академията на Камата във Виля Франка край Барселона. След завръщането си в България, врачанинът бе част от отбора, родени през 1997 година на Чавдар Етрополе. Вратар на същата възраст бе Димитър Митов, който вече е професионалист на Острова, в Чарлтън. С отбора на Чавдар Краев е носител и на Купата на Българския футболен съюз. С други думи, неголям процент от евентуален трансфер следва да отиде в банковата сметка на клуба от балканския градец, изградил вече невероятна футболна база. както и съвсем неголям в академията на Стоичков във Виля Франка.