Проспорт разширява формата на турнира в Етрополе

Публикувано на: 26.01.2016 09:49

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Разширява се форматът на първия турнир "Етрополе-Проспорт къп" от 4 април до 9 април 2016 година.

Както е известно от изнесените информации, по време на априлската ваканция ще се състезават в надпреварата децата, родени след 1 януари 2004 година в група от 6 отбора и децата, родени след 1 януари 2005 година в група от 6 отбора.

2004 година във формат на отборите - деца 9, а 2005 година - деца 7.

Организаторите взеха решение да разширят възможностите и да включат в смесена група от 6 отбора, тимове на деца родени през 2002 и 2003 година, без ограничение на месеците от първата или втората половина на съответната рождена година. В това състезание, момчетата ще се съревновават на терен с пълен размер и редовен състав от 11 човека.

В турнира и на трите възрасти ще се допускат хокейни смени, а всички допълнителни правила ще се уточнят на техническа конференция на 4 април.

Графикът на турнира е: пристигане и настаняване на 4 април. Техническа конференция - 4 април. Откриване и старт на състезанието в 9 часа на 5 април. Закриване, награждаване и отпътуване на отборите - 9 април.

Главен организатор на състезанието, на чисто новата база на местния Чавдар, е Проспорт Медиа. Купите, медалите, индивидуалните награди и плакети се осигуряват от Проспорт Медиа. Бонус за всички деца ще бъде възможността да бъдат наблюдавани и оценявани от скаутите на академия "Христо Стоичков".

Изключителни партньори на Проспорт Медиа са футболен клуб Чавдар и хотел "Еверест". Именно в красавеца "Еверест", при отлични и преференциални условия, ще бъдат настанени гостуващите отбори. Доброто взаимодействие между футболен клуб Чавдар и Проспорт Медиа вече е легитимирано и зад граница. Чрез Ивайло Чочев в Палермо, Димитър Евтимов в Нотингам Форест и Димитър Митов в Чарлтън.

Турнирът "Етрополе-Проспорт къп" ще постави началото и на една нова инициатива на Проспорт Медиа. Агенцията стартира сътрудничеството с катедра "Мениджмънт и история на спорта" на Националната спортна академия "Васил Левски". На робатна среща между ръководителя на катедрата - Професор Бисер Цолов и Управителя на аганцията Петьо Костадинов, бяха уточнени механизмите за сътрудничество, които да дадат възможност на студентите да прилагат усвоените теоретични знания в практиката.

Вече е сигурно участието в Организационния комитет на третокурсничките от специалност "Спортен мениджмънт" на катедрата Силвия Минкова от Пловдив и Юлия Кръстева от Велико Търново. Момичетата имат сериозно "бойно кръщение" в биографиите си с изява на Европейското първенство по футбол до 17-годишна възраст. Финали, играни в България през миналата година. В Организационния комитет влиза, с консултантски функции и студентът от треньорския факултет на НСА Христо Стаменов-Шмайхела. Младежът е кадър на футболна академия "Христо Стоичков" и вече треньор на вратарите в нея.

В плана за практиките на студентите от "Спортен мениджмънт" влизат и други състезания, в календара за 2016 година на Проспорт Медиа.

Забележка: За свободни места, условия и учестие в турнира "Етрополе-Проспорт къп" пратете запитване на: etropole_prosport@abv.bg