Благо спешно в Москва, гласят го за Локомотив

Публикувано на: 28.01.2016 08:11

Автор: Проспорт.бг

©fc-amkar.org
Благой Георгиев замина спешно за Москва заради възможен вариант да премине в клуб от руската столица. 34-годишният български халф е близо до трансфер в Локомотив. Той може да премине при “железничарите” от Рубин. Тимът от Казан и Благо са пред сигурна раздяла.

Контрактът на Георгиев с Рубин изтича в края на сезона. Заради финансовите си затруднения клубът иска да си спести високата заплата на нашия полузащитник. Затова Рубин е склонен да се раздели с него по взаимно съгласие, припомня "24 часа".

Благо обаче иска първо да си осигури нов отбор, преди да приключи с казанчани. Локомотив би бил 4-ият тим за Георгиев в руската Висша лига. Преди 7 г. той пристигна в Терек (Грозни), а Славия прибра за юношата си 1,5 млн. долара. В началото на 2013 г. Благо се премести в Амкар. През лятото на следващата година си тръгна от Перм в посока Казан. През есента Благо игра с Рубин в групите на Лига Европа, което му даде шанс да вкара първия си гол в турнирите.

Ако варианът с Локо пропадне, опция остава трансфер в далечна дестинация. Австралийският Сидни иска да привлече Георгиев в състава си.