Адвокати на ЦСКА от JS Lawyers спечелиха $ 500 000 в Лозана

Публикувано на: 29.01.2016 20:43

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Спортният арбитражен съд в Лозана уважи искането на Българска федерация вдигане на тежести(БФВТ) и отмени наложената й глоба от страна на Световната щанги федерация в размер на 500 000 щатски долара.

Така арбитърът от Германия Мартин Шимке на практика се съобрази с жалбата на българската страна при взимането на своето решение. В понеделник по време на изслушването в Лозана адвокатите от българска страна д-р Борис Колев и Елена Тодоровска, както и президентът на БФВТ Неделчо Колев пледираха отпадане на глобата, което бе приоритетно от наша страна в казуса с оспорването на наложените от IWF санкции. Арбитражът остави в сила решението за неучастие на български щангисти на олимпийските игри в Рио. Арбитър Шимке ще изпрати своите мотиви до 13 февруари.

Това е първият случай в историята, когато се отменя глоба на Международната щанги федерация. Решението на практика в момента напълно удовлетворява исканията на българската страна, за която приоритетно бе отпадането на паричната санкция.

Забележка: Адвокатите Елена Тодоровска и доктор Борис Колев решаваха успешно и дела на ЦСКА в годините. Те са главните двигатели на най-актуалната и успешна група в спортното право - JS LAWYERS, отразена и в официалния протокол от заседанието, както е видно от факсимилето. Проспорт.бг поздравява екипа с успешната мисия!