Херо се чувствал нежелан от Левски

Публикувано на: 04.02.2016 08:12

Автор: Проспорт.бг

©Пресслужба Черноморец
 Бившият треньор на Левски Димитър Димитров се надява "сините" да станат шампиони още през този сезон. Той обаче е на мнение, че отборът не е готов да се пребори за титлата с Лудогорец.

Херо, който в момента води казахстанския Иртиш, коментира и настъпилия разрив в отношенията си с Георги Иванов - Гонзо, след като миналата година отказа да се завърне на "Герена".

"Продължавам да твърдя, че ако бях поел отбора, селекцията на Левски щеше да струва нула лева. Футболистите, които щях да доведа, сега подписаха с елитни тимове в Холандия. Хората от ръководството на Левски сами си противоречаха. Ако съм се бил уплашил да застана начело на отбора в трудния момент, изобщо нямаше да се съгласявам. А аз приех и дори разреших на моя помощник Петър Колев да започне работа в клуба и да ме информира за случващото се", обясни Херо пред bTV.

"Засегнат съм от думите на Гонзо по мой адрес тогава. Аз не съм казал и една лоша дума за него, премълчах доста неща и запазих достойнството му. Той обче си позволи обидни квалификации, каза дори, че докато е в Левски, аз няма да стъпя на стадиона. Не съм злопаметен човек и бих му простил, но не бих направил първата крачка, защото той ме обиди", сподели Димитров.

"В момента Левски е много добре във финансово отношение. Организационно отборът е една-две обиколки по-напред, отколкото игрово. Надявам се през пролетта тимът да изглежда така, както феновете искат. От сърце пожелавам на Левски да стане шампион, но според мен още не са готови за титлата. От това, което съм гледал, съм на мнение, че трябва доста да вдигнат нивото", коментира Херо.