Домусчиев иска ЦСКА. А какво друго?

Публикувано на: 05.02.2016 11:44

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Стадион "Ивайло" - Велико Търново
Подкрепям идеята за създаването на Висша лига, заявил босът на делиорманския клуб, пише на първа страница вестник "Тема:Спорт".

Кирил Домусчиев говори пред БНТ относно кризисната ситуация в българския футбол.

"Проблемът с конкуренцията е на всеки сериозен клуб, който иска да се развива. Никой няма интерес да е шампион в слабо първенство. След това, като излезеш в Европа, всичко се вижда. Идеята за така наречената Висша лига или Суперлига е не само подкрепяна от нас като клуб, но дори и наши колеги стоят в основата й. Те са коментирали със спортния министър и Борислав Михайлов възможността да намерим вратичка и да върнем големите клубове като ЦСКА, Литекс и Локомотив София, без да нарушаваме по никакъв начин законите и разпоредбите на ФИФА, УЕФА и БФС. Това е постижимо. Идеята е максимално да се увеличи бройката на клубовете, които да участват, да се започне на чисто и да може ЦСКА по законов път да отиде от В група в А група. Да се даде шанс на сериозни центрове като Велико Търново и Русе също при намиране на средства да отговорят на критериите", заяви Домусчиев.

Коментар на Проспорт.бг:
Касичката от телевизионните права дрънка на кухо. Торбата с жълтиците е в ЦСКА. Парадоксално е армейците да имат дългове. Време е.

Велико Търново и Русе вече имат всичко по базата, а общините са правилно ориентирани. Така се прави.