Сиромахът Ботев дава 20 000 заплата на месец

Публикувано на: 05.02.2016 15:48

Автор: Проспорт.бг

©Пресслужба Ботев (Пд)
Ботев Пловдив възнамерява да направи Грегъри Нелсън най-скъпоплатения си футболист, разбра "Тема:Спорт". Ръководството на канарчетата ще предложи на холандското крило почти двойно увеличение на заплатата. Старши треньорът Николай Костов иска да задържи Нелсън на всяка цена. Настоящият договор на бившия футболист на ЦСКА с жълто-черните изтича през юни. На този етап той продължава да се дърпа за нов контракт дори и при солидното увеличение на възнаграждението. Преди Нова година Нелсън веднъж вече отказа удължаване на договора след среща с президента Ангел Палийски и спортния директор Георги Марков. Според запознати при новите условия Нелсън ще получава около 20 хиляди лева на месец.

Трима други играчи на Ботев Пловдив, чиито контракти също са до лятото, обаче вече са се навили за нови. Това са Йордан Христов, Лъчезар Балтанов и Мариян Огнянов.

"Вече съм говорил с трима, които дадоха съгласие, че ще останат. Надявам се и Нелсън да се навие", коментира Марков. Както е известно, от клуба неколкократно заявиха, че приоритет ще бъде довършването на строежа на стадион "Христо Ботев". От лятото обаче се очаква бюджетът да бъде вдигнат с влизането на новите собственици и консорциума от фирми. За това и от ръководството са си позволили да завишат чувствително заплатата на Нелсън, ако той се съгласи да остане. На този етап обаче това изглежда доста трудна задача. През есента холандецът изигра 5 мача и вкара 1 гол за канарчетата в А група.