За Дунав размазан глезен - червен картон

Публикувано на: 10.02.2016 08:55

Автор: Проспорт.бг

©varnautre.bg
Съперникът на ЦСКА за контролата в неделя може да пристигне с няколко човека на патерици. Дунав Русе се превърна във военен лазарет след двубоя срещу третодивизионния Интер от Плачидол на турнира "Балчик къп", завършил 1:1.

Плачидолци бяха докарани до рев в първия си мач срещу Балкан Ботевград и отнесоха 6 гола, докато Дунав пропусна поне равенство срещу Черно море и падна с 1:2.

В мача между русенлии и техните опоненти се стигна до класически селски коч изпълнения, от които няколко състезатели пострадаха сериозно. Централният нападател Мирослав Будинов бе изритан в глезена така, че бе разпарчатосан чорапа, а крака разкъсан. За това нещо той не получи  лекарска помощ, а червен картон. Заради настояването да получи помощ от медицинския екип на Дунав, заради непоносимата болка. Съдията изглежда се оказа някакъв диагностик и го изгони.

През първата част упражнението с ритниците бе подготвено за Бранимир Костадинов, който направи много силен мач срещу Черно море, отчете се с гол и греда. Нападателят бе атакуван в един и същи глезен четири пъти, като на два пъти го обръща, а за старт на мача получи ритник с коляно в кръста, довел до временни симптоми на пареза.

Медицинският щаб на Дунав работи почти цялата изминала нощ по травмите и контузиите на своите, а още преди това в лазарета вече влязоха Мартин Ковачев, Георги Чакъров и Янислав Иванов.

Следващия двубой на русенци е срещу Балкан.

В неделя, 14 февруари, Дунав гостува на ЦСКА от 14 часа на стадион "Българска армия".