Клуб със стадион и база за 6 милиона лева капитулира

Публикувано на: 12.02.2016 11:02

Автор: Проспорт.бг

©vidagroup.bg
Тича (Долни Чифлик) прекратява участието си в Североизточната "В" група, след като президентът на клуба Лъчезар Радев внесе официално писмо в зоналния съвет на БФС-Варна.

Причината за отказа на отбора от Долни Чифлик е липсата на финанси в клуба, както и нежеланието на местната община да помага на клуба. Участието си в местните шампионати спират и всички юношески формации на клуба.

Това е втори клуб от състава на Североизточната "В" група, който прекратява участието си тази зима след състава на Бенковски (Бяла).

Тича (Долни Чифлик) завърши на шесто място след първата половина на сезона в Североизточната "В" група, а през последните години се утвърди като един от най-стабилните тимове в състава на местната трета дивизия.

Стана ясно още, че всички дължими суми към футболистите и треньорите от мъжкия отбор са изплатени. Клубната управа оказва съдействие на футболистите да си намерят нови отбори.

През миналата година в Долни Чифлик бе открит най-модерния стадион във Варненско. За него, базата в Шкорпиловци на тима, както и за една детска площадка бяха усвоени близо 6 милиона лева по програмата на ЕС за разнитие на селските райони, припомня вестник "24 часа".