ЦСКА, Рапид, Бетис и други почетоха Трифон Иванов

Публикувано на: 13.02.2016 20:08

Автор: Проспорт.бг

©skrapid.at
Бившите клубове на внезапно починалия от инфаркт Трифон Иванов Рапид (Виена) и Бетис почетоха легендарния играч.
 
"Наистина тъжен ден! Нашият доскорошен номер 4, Трифон Иванов, шампион през 1996 година, почина. Почивай в мир", бе написано в профила на Рапид (Виена) в една от социалните мрежи.
 
"Бетис изразява искрените си съболезнования за смъртта на нашия неповторим играч Трифон Иванов. Почивай в мир", пък бе написано в профила на испанския Бетис.
 
Иванов игра за Бетис от 1990 до 1993 година, а за Рапид – от 1995 до 1997 година.

 ЦСКА, както и Левски и Лудогорец почетоха легендарния футболист.
 
Армейци, днес ни напусна един от легендарните защитници на ЦСКА и българския футбол – Трифон Иванов.

Ръководството, треньорският щаб, футболистите и всички служители на футболен клуб ЦСКА изказват най-искрените си и дълбоки съболезнования на семейството и на всички близки на Трифон Иванов.

Трифон Иванов ще остане в историята като един от най-добрите защитници!

Трифон е Футболист №1 на България за 1996 година и трикратен шампион на България с екипа на ЦСКА.

Има 77 мача с 6 гола за „А“ националния отбор на България, с който е бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г., отбелязва сайтът на ЦСКА.
 
 
Почина един от най-легендарните футболисти на България Трифон Иванов. Бранителят е получил масиран инфаркт по-рано днес.

Трифон Иванов ще остане в историята на българския футбол като един от най-добрите защитници – Футболист №1 на България за 1996 г. Има 77 мача с 6 гола за "А" националния отбор на България, с който е бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г. Паметен ще остане неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион "Васил Левски" на 10 септември 1997 г., с който България се класира за Мондиал'98.

ПФК Левски изказва съболезнования на роднините и приятелите на националния защитник! , отбелязва сайтът на Левски.
 
Лудогорец изказва най-искренни съболезнования на близките и семейството на Трифон Иванов. Легендарният защитник на националния отбор от близкото минало почина на 50-годишна възръст в събота сутринта.

Трифон Иванов беше част от едно футболно поколение, което ни донесе огромна радости и гордост. Напусна ни един човек, който оставяше сърцето си на терена и жертваше всичко в името на най-святата кауза във футбола – победата!

Мир на праха му! , отбелязва сайтът на Лудогорец.