Крачунов подписа в Шотландия (ВИДЕО)

Публикувано на: 22.02.2016 20:48

Автор: Проспорт.бг

©perthstjohnstonefc.co.uk
Пламен Крачунов подписа с  шотландския Сент Джонстън до края на първенството.  Бившият централен защитник на Локомотив Полвдив, ЦСКА и Славия пристигна в Пърт миналата седмица на тестове, а мениджърът Томи Райт хареса неговите възможности.
 
"Реших да го взема. Той е опитен защитник, много силен физически, бърз и с добър контрол над топката", коментира Райт. "Той трябваше да остане на проби до края на седмицата, но ние решихме да не губим време, а да го привлечем до края на сезона. През следващия сшампионат ние със сигурност трябва да привлечем централен защитник, а това е добра опция да започнем са адаптацията. Пламен говори базов английски и очаквам да се справи. Той е момче с прекрасен характер", добави още мениджърът на отбора.
 
"Това развитие ме прави много щастлив, защото ще играя за първи път за клуб извън България и вярвам, че ще помогна на момчетата", коментира Крачунов след официалното подписване.
 
Сент Джонстън играе отлично този сезон и е на пета позиция във временното класиране.
 
В Шотландия се състезава и връстникът на Пламен Крачунов, също от Пловдив. Костадин Гаджалов играе за шестия в класирането Дънди. И той е централен защитник. Негов мениджър е шотландската легенда Пол Хартли.