Не искат да лижат перчема на Домусчиев

Публикувано на: 28.02.2016 16:57

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Русенски сайт пусна осветлението и съсипа тъмната страна на Домусчиеви. Ето пълния текст, публикуван в ruse24.bg преди минути под заглавие "Стига лизане на перчема на Домусчиев! Защо го е страх от чисто счетоводство?", без никаква редакторска намеса:
 
От няколко дни в медиите се леят ред сълзи, ред сополи за Лудогорец, финансовия благодетел Домусчиев и сие.
Видиш ли Общината поискала колосалните 0.5% от приходите на отбора, в замяна на това да предостави общинския стадион на концесия.
От тогава чета пълни безумия по медии с претенции, да са водещи спортни издания. Такова душевно фелацио не е получавал нито един роден политик, дори някой в собствените си издания.
 
Позорно е и е толкова плитко, че не само прозира, но отблъсква.
 
Нека си кажем нещата в очите.
 
Никой не отрича това, което Домусчиеви са направили за Лудогорец, ако щете дори за българския футбол, посредством представянето им в Европа. Едва ли е имало българин, който не им е стискал палци. Всичко това са факти, които никой не може да им отнеме.
 
Това обаче не им дава право да злоупотребяват с нормалността. Опиянени от общественото внимание и временните спортни успехи, Домусчиеви започнаха да се държат като пълни парвенюта и дебили. Позволиха си да обиждат представители на медии. Същите тези медии обаче продължават да им лъскат... имиджа, безкористно е, вярвайте.
 
Истината е, че Домусчиеви са инвестирали около 25 милиона в стадиона, общината 800 000 (по писания в различни медии, които естествено омаловажават тази инвестиция). Това, по груби изчисления, е около 3% от общата инвестиция.
 
В замяна на това Oбщината иска колосалните 0.5% от приходите, не 3%, а 0,5%.
 
Общината трябва да бъде адмирирана от страна на ръководството, че прави подобна отстъпка.
 
Да не забравяме, че държаватa също участва с едни 4 милиона за трибуна Моци.
 
Та да си кажем нещата както е. Не са проблема на Домусчиеви тези мизерни и напълно оправдани 0,5%, проблемът е, че ще трябва да се води публична отчетност на средставата, за да се изчисляват тези 0,5%. Това е голямата болка, която поражда съмнения за нечисто счетоводство. Затова се дига тази врява при платените клакьорчета. Само, че хората не пасат трева и се усещат, затова спрете да се излагате, повече му вредите на Домусчиев и неговия отбор.
 
А глупостите, че икономиката на Разград зависела от мачовете на Лудогорец, са отблъскващо неграмотни. 

Комнетар на Проспорт.бг:
 Ако приемем твърдението за 25 милиона инвестиция, плюс 800 000 общински, то със сигурност в Разград или чупят световен рекорд за 6500-ен стадион, ли съсипват непоправимо тъпомера. Освен, ако някой не е преял. Все пак, за останалите 2 808 места на трибуната, кръстена на човека със средния пръст са построени с държавни пари. От които дори поостанаха за много уиски, лед и чалга. Излиза, че себестойността на всяко едно място, без онази трубина, е в размер на 3 969 лева и 2 стотинки.