Националите избраха Етрополе

Публикувано на: 04.03.2016 14:11

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
националният отбор на България до 19 години се събира на лагер в етрополския хотел "Еверест" за доста тежката елитна квалификация в Хърватска от 23-и до 28-и този месец.

На новата база и в реновирания хотел Еверест, избраниците на Светослав Тодоров ще направят последните стъпки към битката от 16-и до 20 март, а на 21 март заминават за Хърватска, която е домакин на Група 5 на мачовете за финалите европейското първенство.

Именно срещу Хърватска на 23 март, стадион "Кантрида" в Риека от 17 часа, българско време е първия двубой на лъвовете.

В 14 часа, българско време, на 25 март българите играят срещу Белгия на стадион "Поморац Кострена" в Кострена.

Последният мач от битките в група 5 на нашите момчета е на 28 март срещу добре познатия ни тим на Шотландия от  17 часа, българско време, също на "Поморац Кострена" в Кострена.

На 16 март от Лондон за подготовката си пристига вратарят Димитър Митов, който пък няколко дни ще бъде в собствени води. Именно от академията в Етрополе младият и ултраталнтлив вратар тръгна към Европа и макар невръстен е втори вратар на представителния отбор на Чарлтън Атлетик. Вече стана и шампион на Англия с тима до 18 години.

Изборът на Етрополе не е случаен. В града бяха инвестирани милиони в материална база, на която вече играят формациите на академия "Христо Стоичков", а по всичко личи, че много бързо планинският център ще си върне старата слава на златно място за лятна подготовка при наличните условия, включително най-модерните за натоварване и възстановяване.