Шарапова отказа отваряне на "Б" пробата

Публикувано на: 08.03.2016 08:25

Автор: Проспорт.бг

©
 Най-популярната руска тенисистка Мария Шарапова е отказала отваряне на Б пробата на допинг теста, направен й по време на „Аустрелиън Оупън”. Това призна нейният адвокат Джон Хагърти. Така рускинята, която даде извънредна пресконференция по този случай, признава резултатите от проверката и няма да ги оспорва. Шарапова е приемала забраненото лекарство Милдронат, влязло в списъка на Световната Антидопингова агенция от 1 януари тази година.

"Мария държи да е максимално откровена и да придвижи бързо нещата. Тя ме инструктира да откажа тестването на Б пробата," заяви Хагърти.

"Тя призна, че е взимала лекарството Милдронат, под друго наименование, Мелдониум, и то е в забранената листа. Затова тя признава, че е дала положителна допинг проба. Сега минаваме през процеса на ITF, с които ще дискутираме защо сме убедени, че санкцията, която трябва да се наложи трябва да е минимална, или изобщо да не се налага. Причина за това са фактите, защо го е взимала, колко дълго го е приемала и медицинските причини за това", допълни адвокатът.

"Мария е лидер и винаги съм знаел, че има невероятно достойнство. Въпреки това, както самата Мария призна, е отговорност на всеки състезател да знае какво слага в тялото си, и да знае дали е позволено или не", коментира президентът на Женската Тенис Асоциация Стив Саймън