Лечков и Пенев яли и пили, тези три неща...

Публикувано на: 08.03.2016 09:42

Автор: Проспорт.бг

©standartnews.com
Йордан Лечков
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков коментира словесните престрелки преди време с бившия селекционер на националния отбор Любослав Пенев. Припомняме ви, че в края на ноември 2014 година, в предаването "120 минути" по bTV, уволненият тогава наставник на "лъвовете" предприе яростна атака срещу началниците на "Иван Асен II", двама от които са му колеги от "златното поколение" - единият именно Лечков, а другият - Емил Костадинов. Тогава бившият нападател на Валенсия, Атлетико Мадрид, Компостела и Селта заяви, че Коща е неграмотен, а Лече трябва да бъде в затвора.

"Не съм казвал, че се радвам, че Любо Пенев не е бил с отбора на САЩ'94. Мога да си позволя да критикувам, защото съм ръководител и отговорник. Никога не съм виждал някой подчинен открито да атакува президента си, прекия си ръководител - всички са виновни, само не този, който носи отговорност. Бях дълбоко разочарован от това, което излезе от устата му, че аз едва ли не трябва да бъда в затвора. С него сме яли, пили и други, трети неща сме правили заедно. Всеки, който малко може да помисли, ще се сети какви са. Това беше дълбоко разочароващо за мен, защото ставаше въпрос за лична драма. Каквато и той е имал, а и всеки човек", коментира Лечков пред bTV, цитиран от "Тема:Спорт".

"Аз съм простил. Нямам проблеми. Ние не сме се карали, аз се имам с абсолютно всички. Имали сме взаимно много успехи на терена и сме карали народът да се чувства горд. И използвам възможността да се извиня от името на всички мои колеги, че допуснахме такава простотия да се случи. Съжалявам за това. Големи мъже сме, не трябва да заприличваме на сополиви млади футболисти", добави бившият кмет на Сливен.