Лечков: Най-важни критерии за Висша лига са базите и треньорите

Публикувано на: 09.03.2016 11:21

Автор: Проспорт.бг

©Sportal.bg
Вицепрезидентът на БФС и част от четвъртите в света - Йордан Лечков, говори пред bTV по актуалните теми в бъгарския футбол. Той сподели и по какъв начин ще бъдат изибрани тимовете, които ще бъдат поканени в евентуална Висша лига.

"Трябва да има критерии. За мен най-важният критерии е материалната база, стадиони, терени, осветление, съблекални за деца и юноши. Това е начинът да имаме ние по-силен национален български футбол", каза Йордан Лечков.

Лечков разкри и какъв според него е начинът българският футбол да бъде възроден: "За мен панацеята на български футбол са лицензите и треньорите. От колко години го говорим? Не трябва да имаш само лиценза, а и желанието. Подхвърлял ли си някога топка на дете? Много е важно! Това важи и за вас когато критикувате. Все пак всеки има близки, семейство, синове, племенници и така нататък."

Той не пропусна да коментира и скандала между футболен клуб Лудогорец и община Разрад, във връзка с концесията на стадиона в града. Лечков даде пример от родния си Сливен: "Ние в Сливен сме пример за реализирана концесия. Йордан Лечков и фамилия, защото ние ръководим този бизнес, сме реализирали от 2004 година концесия, построили сме много повече и си плащаме. Концесията в Сливен е за 30 години, а концесионната такса е 3500 лева на месец."