Шеф на БФС обясни за ЦСКА и Висшата лига

Публикувано на: 14.03.2016 08:31

Автор: Проспорт.бг

©Светослав Петев, Проспорт.бг
Заместник-изпълнителният директор на БФС Павел Колев разкри подробности около проекта за Висша лига в българския футбол. Той разясни, че все още няма яснота дали ЦСКА ще участва в новия формат.

„ЦСКА има възможност да участва във Висшата лига, но няма яснота дали това ще стане. Нещата не зависят само от техническите способи, които биха направили клуба част от от тази реформа на първенството и вкарването му в професионалния футбол. Има доста неща, които трябва да се решат в съдебната зала. Постоянно се водят разговори между БФС и хора от ръководството на ЦСКА за това какво може да се направи. Нещата до голяма степен зависят и от процедурата по несъстоятелност. Така че яснота около ЦСКА засега на практика няма“, заяви Колев предаването „Резултат“ по Bulgaria on Air.

“Свели сме вариантите как да се развие българското първенство до два. Идеята е да осъществим цялата промяна до 2020 година. Надявам се през новата седмица документацията, която сме подготвили официално да стигне до всички професионални клубове, както и до тези, които са начело в четирите „В“ групи. Те ще имат възможността да се запознаят с всички материали. След това ще организираме дискусия с клубовете до края на месеца. Без обединение и съмишленици няма как да стартираме реформата. Тя е доста мащабна и минава през няколко етапа. Няма как да стартираме изведнъж. Вече сме направили проектокалендар за сезон 2016/17 и по какъв начин да продължи до 2020 г. Имаме крайна цел. Надявам се клубовете да се обединят около един от вариантите, след което ще го съгласуваме с УЕФА. Едва тогава може да стартираме Висшата лига от следващия сезон“, допълни Колев.