Подхвърлят ФИФА на скарата с плач за ЦСКА

Публикувано на: 31.03.2016 08:47

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
Някак очаквано, след изявите на синдик Милева и справедливото и твърдение за възможен оздравителен процес, веднага бе изстреляна гилотиниращата обикновеното съзнание вест, че ФИФА е наложила забрана за трансфери на ЦСКА в следващите два трансферни прозореца.

Няма как да не ражда подозрения това напомняне, още по-нелепо да излизат заглавия, в които се твърди, че ФИФА е забранила картотекиранията. И как това важи за всички нива, без оглед дали играчите са с аматьорски статут или с професионален.

Подобно мятане на "скарата" при неразпалени въглища, не предвиждат нищо добро за шеф майстора.

Защото рисунъкът не е комичен, а цяла книга с карикатури. И тя засяга авторите, когато става дума за състезатели с аматьорски статут. Доколкото във въпросните прозорци те са свободни, като птички и могат да отлетят където си поискат.

Ако допуснем, все пак, че има нещо извън нормалната логика за аматьорите, то съм сигурен, че и шофьор от БФС ще ви каже колко е елементарно това да се случи и да бъде нормативно издържано, ненаказуемо решение.

В ЦСКА имаме и един вече доста известен факт. Играчите, които се състезават от името на Професионален футболен клуб АД, в група "В", нямат никакви трудово-правни отношения с дружеството. Единствено, като аматьори  обличат екипите и защитават цветовете на клуба. Те са работници другаде, в една друга регистрирана по Търговския закон фирма.

Добрата новина е, че ЦСКА не е оставен на произвола на съдбата. Види се, поне в няколко офиса се крои бъдещето. Бъдеще с произход от историята. Дано дойде най-доброто!

Не заради националния отбор.

А заради националния футбол.