Идат пари за стадион "Българска армия"!

Публикувано на: 19.04.2016 16:00

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Държавата няма как да подпомогне финансово всеки един кандидат за обсъждания нов формат на българското футболно първенство. Това заяви спортният министър Красен Кралев пред БНТ.
 
"Искаме да помогнем, но на тези, които действително имат нужда. Въпросът е дали трябва да помогнеш само на тези, които да почнат първенството. Имам доста детайлна справка за тези потенциално 16 отбора, която ми бе предоставена от БФС, за това какви са им потребностите. Да, ще го обсъдим и ще видим къде може да се помогне. Трудно е както казва Стефанов, дайте 1 млн. и ние ще се оправим. Повечето клубове, да не кажа над 90% от тези, за които говорим, са акционерни дружества. Държавата може да помогне само на тези, чиито бази са държавна или общинска собственост. Трудно е, защото Лудогорец например е АД. Търсим варианти, не е толкова лесно с оглед законодателната рамка”, посочи министър Кралев.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Можем да приемем, като индиректно послание на господин министъра репликата: "Държавата може да помогне само на тези, чиито бази са държавна или общинска собственост." Това да се чува!!! Значи ЦСКА може да разчита на нов стадион. От една страна обектът е 100 процента държавна собственост, от друга подробният устройствен план на Борисовата градина го изисква. При това - съвсем скоро. Едни 50 милиона трябва да стигнат. Долу горе толкова е рачетът и на компанията, която се захвана да строи със Славия и футболния съюз.