Извинете, тук бият ли?

Публикувано на: 21.04.2016 13:03

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Не знам колко си спомнят заглавието на този полски филм отпреди тридесетина години, но тази сутрин в главата ми се завъртя точно тази асоциация. Вероятно се е въртяла и в главите на беройските футболисти преди мача, още повече, че част от тях са играли доста пъти на Армията с екипа на ЦСКА.

Е, бият. И бият лошо, макар и не с много. Но пък се помни.

Вчерашният ден бе вододелен. По няколко причини.

На първо място отдели ЦСКА от изкривената и грозна пародия на БФС и доказа, че у нас може да има нещо, което да не е свързано с отвратителното и човекомразно лице явление, незнайно защо носещото име "преход".

Отделиха го собственик, ръководство, треньорски щаб, отбор и привърженици. Ясно, категорично и недвусмислено. Просто безмилостно прегазиха статуквото на всички нива. Вторият вододел е тъжен и потискащ.

Елитът, доколкото изобщо може да се говори за елит на стадион и сред привърженици, за пореден път предаде каузата ЦСКА!

Явно там зависимостите и тънките сметки са далеч по-важни от бъдещето на любимия ни отбор.
Кой продавал дрога, кой имал мандра, кой печелел от разни дейности покрай отбора, кой имал досие и го притискали, кой просто бил страхливец...

Написах го и онзи ден, ще го повторя и днес - внимавайте след кого тръгвате!

За мен, блокиране на Орлов мост означава само едно - някой задушава енергията на протеста! Под път и над път някой блокира това кръстовище. Било за ски писти, за незачитани на хомосексуални права, за скъпи парно и ток, защото не харесват Драган, Петкан, Стоян.. Нещо като пенкилер.

Защо блокиране на Орлов мост? За да се пречи на обикновените хора ли? Те ли се гаврят и опитват да заличат името на славния ни клуб или Фелайното с въшлясалия китеник и под диктовката на онзи страдащ от мании банкенски безпардонен простак и свинята уж в изгнание?

Не трябваше ли пред БФС, Парламента и Ларгото да се стекат гневните привърженици и да пораздрусат сериозно земята под краката на страхливците?

Трябваше, но "елитът" бе надлежно инструктиран и се превърна в миролюбива овца-поклонник на майка Тереза. Иначе са големи мъже и бабаити.

Иначе.

Пред камери и пред по-слаби от тях пъпчиви тийнейджъри.
И когато са много.
Хореографията и огньовете са красиво нещо, но те са украшение.
А украшенията не служат за промяна на съдбовните неща.
Та, да си знаете.
Пък ако искате мислете, ако искате бъдете стадо.
Бъдещето пред ЦСКА е неясно.
Поне за мен.
Зная само, че ще има финал за Купата на България и много искам да го спечелим!
Зная, че вярвам на Гриша Ганчев, защото с годните се е доказал като характер и човек, който не си зарязва магарето в калта.
Зная също, че публично унизените страхливци ще търсят колая да унищожат ЦСКА.
Вчера беше преломен ден не само за ЦСКА, а и за страната ни, но "елитът" за кой ли път предаде обикновените.

Дано любимият ни клуб види по-добри дни!

Всички го желаем!

Само ЦСКА!