Емил Велев: Обичам ЦСКА като себе си

Публикувано на: 22.04.2016 08:14

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
 Треньорът на Монтана Емил Велев бе изключително щастлив от историческото класиране на неговия тим на финал за Купата на България. Монтанци загуби с 0:1 в срещата-реванш в гостуването на Литекс, но благодарение на успеха с 2:0 на 25-и май ще излезе срещу ЦСКА за първи трофей в историята си.

"Въпреки няколко странични фактора, които и вие видяхте, продължаваме напред", започна Велев. "От двата мача резултатът трябваше да бъде 6:3 в наша полза, макар че имахме голяма доза късмет днес, но без това няма как да продължаваш напред в този турнир. Очаквахме много тежък мач. Влязоха им много силни играчи за разлика от предната среща. Първото полувреме ни затрудниха и не успяхаме да се противопоставим, но отиваме заслужено на финал", категоричен бе Кокала.

"Когато получиш гол, се стремиш да не получиш друг, а и имахме преднина от два гола преднина от предния двубой. На полувремето казах на играчите, че трябва да излезем по-напред и го направихме. Радвам се, че за първи път Монтана е на финал. И за града, и за отбора това е голям триумф. Радвам се - това е голямо постижение. Как успявам да класирам трети тим на финал? С мъжество, нямам представа как точно става", сподели с усмивка Велев - "Работим върху всички детайли и максимално добре се готвим, а това помага нещата да се получават".

"Противникът на финала? До болка познат ми е. Този отбор го обичам като себе си и моя отбор, с годините сме израснали заедно с тях. Дано стане хубав мач и по-добрият да победи. Видяхме от ЦСКА едно прекрасно представяне на полуфиналите. Направо прегазиха Берое на футболен език, не видях удар за Берое. Ще се подготвим много добре", допълни Велев.

"Каквото и да стане до края на първенство, има и последен шанс – бараж. Не сме се предали. Нашият противник няма да вземе всички мачове, ние също имаме къде да взимаме точки. Пирин гостува на нас, на Черно море. Каквото сабя покаже. Днес искахме финал и го постигнахме. На трети път на финал, трябва да го взема, след като първите два загубих. Надявам се да зарадваме нашите привърженици и хората, които се занимават с отбора. Това е нещо велико, което направиха днес момчетата. Ще има празник в града и региона. Надявам се за финала да дойде многобройна публика от Монтана. Затова е финал и затова днес се борихме до последната секунда. Ще се постараем да стигнем до края, което значи, че ще искаме да вземем Купата. Наясно сме, че ни очакват 25 000 - 30 000 фенове на 25-и май. Постигнахме голямата си цел, най-много да вземем медал за второ място", завърши шеговито Емил Велев.