4 юни, Академия "Христо Стоичков", кастинг

Публикувано на: 11.05.2016 10:09

Автор: Проспорт.бг

©
Пореден годишен кастинг за набиране на момчета в Академия "Христо Стоичков" ще бъде организиран на 4 юни от 9.30 часа на новия стадион в град Етрополе.

Екипът на футболен клуб Чавдар ще направи подбор на най-добрите, за да получат шанс за израстване и влизане в професионалния футбол.

Подборът е за момчета родени през 2003 и 2004 година.

Кандидатите за известната в цяла Европа академия трябва да си носят футболни обувки и предпазни кори.

Одобрените ще бъдат вписани в официалния списък, ще получат пълно съдействие за записване в класовете на местното училище. Те ще живеят и ще се хранят в общежитие, което е ситуирано в двора на местната гимназия. Обучението, бита и екипировката на младите състезатели са безплатно.

В момента в Академия "Христо Стоичков" се обучават над 120 деца във всички възрасти. Около 100 от тях не са от региона, а родните им места покриват цяла България.

Отборите се състезават под името Чавдар в софийските групи, срещу възможно най-силните отбори в България. Чавдар е единственият несофийски тим в шампионатните групи на столицата.

Най-известните кадри на Академия "Христо Стоичков" са Ивайло Чочев (Палермо), Димитър Евтимов (Нотингам Форест), Димитър Митов (Чарлтън Атлетик) и много в българските професионални групи.

От 9-и до  12 юни пък, Етрополе ще бъде домакин на  финалите на националния училищен шампионат за отборите от 12 до 14-годишна възраст.