Димитров започна чистка в Берое

Публикувано на: 17.05.2016 13:29

Автор: Проспорт.бг

©bfunion.bg
Александър Димитров
Новият старши треньор на Берое Александър Димитров предприе сериозна чистка в тима. Само трима от играчите с изтичащи договори остават в тима, разбра "Тема:Спорт".

Това са защитниците Георги Динков и Илия Миланов, и халфът Том. Останалите ще напуснат клуба. Халфът Игор Джоман има предварителен договор с клуб от Израел, като е отказал предложение от Турция.

Останалите, които си тръгват, са централният бранител Владимир Зафиров, халфовете Елиаш да Силва, Стивън Петков, Георги Сърмов и нападателят Исмаил Иса.

Последните двама ще се опитат да си уредят договори с клубове зад граница. Много вероятно е от Берое да си тръгне и резервният вратар Илко Пиргов.

Поне 4-5 ще са новите попълнения за следващия сезон, довериха от клуба. Както е известно, ръководството на Берое постави за задача пред Димитров да започне подмладяване на състава. В случая любопитното е, че си тръгва 21-годишният Стивън Петков, а остава 30-годишният Том. Младият наставник вече е провел разговори с двама играчи, които да подсилят тима. Това са халфът на Ботев (Пловдив) Милен Гамаков и бившият нападател на Ботев Алекс Колев, който в момента е в белгийския Геел.

Договорите и на двамата изтичат в края на месеца и така биха дошли в Берое като свободни агенти. В този кръг Берое почива, а в неделя гостува на Лудогорец. Берое битка за третото място със Славия.