Официално: Специалния стана червен дявол

Публикувано на: 27.05.2016 12:01

Автор: Проспорт.бг

©Manutd.com
Сезонът във Висшата лига обещава да бъде доста интересен. Очакваната новина за назначаването на Жозе Моуриньо вече е факт. "Червените дяволи" и Специалния подписаха официално, като Моу ще дърпа конците на терена в следващите три години. Договорът му е с опция да остане на Олд Трофорд до 2020 година.

53-годишният португалец е сред топ мениджърите в Европа повече от десетилетите. За този период Моуриньо спечели 22 трофея в четири държави – Португалия, Англия, Италия и Испания. Два пъти вдигна трофея в Шампионската лига – 2004 с Порто и през 2010 с Интер.

Вицепрезидентът на Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд заяви следното след финализирането на договора на португалеца: "Жозе е просто най-добрият мениджър в играта днешно време. Той спечели много трофеи и вдъхнови играчите в държавите в Европа и не на последно място, той много добре познава Висшата лига. Припомням има 3 шампионски титли. Искам да използвам възможността да го приветствам с добре дошъл в Манчестър Юнайтед. Неговата успешна визитка е идеална за позцията, която ще заеме в Юнайтед".

"За мен е специална чест да бъда мениджър на Манчестър Юнайтед. Това е известен клуб, на когото се възхищават по целия свят. Манчестър Юнайтед притежава мистика и романтика, които нямат аналог сред другите клубове", заяви новият мениджър на 20-кратния шампион на Англия.

"Винаги съм изпитвал афинитет към Олд Трафорд. На този стадион имам важни моменти в кариерата си и винаги съм се наслаждавал на единството на феновете. Надявам се да бъда приет като техен мениджър и да се радвам на подкрепата им през следващите години", допълни Специалния.