Венци: ЦСКА с 35 000 срещу 35 на ст. "Кабрио"

Публикувано на: 01.06.2016 14:26

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Венци Стефанов
"Без ЦСКА българското първенство губи блясъка си”. Това каза президентът на Славия и член на Изпълкома Венцислав Стефанов на днешната си пресконференция. Той подчерта, че е напълно „ЗА” връщането на „червените” в елита, но добави, че големият проблем е да не се влезе в колизия със законите на държавата.  

"С две ръце съм ЦСКА да се върне в А група. Моето мнение и на много от Изпълкома е такова. Това е един трън в обувката на всеки и дори и на ръководител на държавата. Друг е въпроса че години на ред Тройчо, Мройчо, Пройчо хвърля милиони за играчи и после "тоя не ме интересува”.

Държаха се такива треньори и ръководители и накрая страда ЦСКА. Заради това, че само се дои тази крава с марката ЦСКА. Ако трябва - да се направят компромиси. Проблемът е да не влезе в колизия със законите на държавата.

Тука има няколко милиона, които се дължат. Ако ЦСКА бяха влезли в четвърта лига, щеше да е по-добре. Сега чета за някакви обединения, ако това може да стане – няма проблем, но ако държавата каже, че не може, ние нищо не можем да направим”, каза той.  

"Ако се обединим, ще намерим изход. Без ЦСКА първенството ни губи блясъка си. Видяхме 35 000 на националния стадион "Васил Левски” и после на ония стадион "Кабрио" - 35 човека”.  

Стефанов добави, че, според него, най-добрият вариант за новото първенство е отборите да са 16. 

"Най-добрият вариант е да бъде 16 отбора, но не можем да съберем толкова, че да отговорят на лиценза. Трябва много внимателно да се работи, като се приемат тези отбора, защото трябва да имат сили и средства да изкарат цяла футболна година, без да обявяват фалит и да не почват тотаджийските отбори", каза президентът, цитиран от Новспорт.бг