Локомотив (ГО) назначи треньор с дълга международна визитка

Публикувано на: 08.06.2016 17:08

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Ангел Червенков, като треньор на Хартс, заедно с техническия директор Анатоли Каробачка
Локомотив (ГО) има нов старши треньор и това е утвърденият футболен специалист Ангел Червенков. Новината съобщиха за "Велико Търново спорт“ от горнооряховския клуб.

Представител на клубната управа снощи до 23.00 ч. е преговарял с Червенков столицата, като двете страни са постигнали взаимна договореност. След завръщането в Горна Оряховица в 2.00 ч. след полунощ е имало спешно заседание на целия Управителен съвет, който е утвърдил назначението на наставника.

Много важно е, че Ангел Червенков има тригодишна стратегия за развитието на клуба и детско-юношеската школа, заявиха от ръководството. От Локомотив гарантират, че Червенков ще има пълната подкрепа на кметската управа, клуба и цялата горнооряховска общественост. Като бивш много успешен футболист на нашия клуб той много добре знае какво означава Локомотив (ГО), добавиха от клуба.

Треньорският щаб на Ангел Червенков ще се уточнява в следващите дни.

Ангел Червенков е роден на 10 юли 1964 г., т.е. след два дни навършва 52 години. Като футболист има два сезона в Локомотив (Горна Оряховица) (1987/88, 1988/89), като преди това бе шампион с ЦСКА. След престоя в Горна Оряховица Червенков отиде в „Етър“, където изкара пет сезона и стана шампион. Завърши кариерата си в Монтана.

Като треньор работи като помощник в ЦСКА и Черно море. След това бе треньор на Миньор (Бобов дол), в Каунас (Литва), начело на Хартс в Шотландия. След това се завръща в България и получава възможност да води Литекс, с който става шампион през 2010 година. Червенков продължава треньорската си кариера в Севастопол (Украйна), Татран Прешов (Словакия) и Арсенал (Киев).

Досегашният наставник на горноряховския клуб Александър Томаш се разделя с клуба. Неговият договор и този на помощниците му изтече на 5 юни. "Благодарим за работата на Александър Томаш в нашия клуб и му пожелаваме успех в треньорската професия“, заявиха от Локомотив (ГО).