Романът на Полковника е в официалния културен афиш на Враца за 28 юни

Публикувано на: 20.06.2016 11:51

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Излезе официалният афиш на Младежкия дом във Враца за представянето на романа "Орденът "Винчи" - Скиптърът" пред литературната общност на северозападно българският културен център.

Враца е и един от основните центрове, в които се развива действието в произведението на Петьо Костадинов-Полковника.

"Орденът "Винчи" - Скиптърът" е съвременна приключенска и криминална творба за трафик на културни ценности от България и усилието на българските, италианските и останалите европейски разузнавателни служби, и тайни общества, да предотвратят напускането на континента по посока частни колекции зад Океана.

Скиптърът на Филип Втори Македонски. Завоевателят, капитулирал тежко ранен пред Трибалите през първата половина на IV век, преди Христа. Трибалите - тракийското страшилище от територията на днешна Северозападна България.

Действието се развива в България, Италия, Испания, Франция, Тунис, Малта, Шотландия, Гърция, Сан Марино, Ватикана. В над 20 града, с около 100 персонажа.

Романът дава прелюбопитна информация за българските родове и тяхното място в обществения живот на Италия по линия на аспаруховия брат Алцек.

За разлика от Аспарух, който воюва с Византия, за да установи България, то неговият брат Алцек е приет, като свой в Италия и всички елитни мъже, включително самият Алцек получават високи титли. Особено осезаемо е участието в управлението на тези стари български родове в Средновековието в Централна и Северна Италия.

Четиво с много динамика, факти, изненадващи отговори, комични преживявания. "Орденът "Винчи" - Скиптърът". Българската връзка на повече от 10 века. Всичко започва във Винчи, преминава през половин Европа и завършва в хотел "Дес Палмес" на ул. "Рома" в Палермо, Сицилия.