Стоилов: Проектът Литекс се премести в София

Публикувано на: 10.07.2016 19:44

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Гледай ти!? Кое се преместило в София ...Литекс -  ЦСКА ли е?

"Отдавна работя с Ганчев и мога да кажа, че при него постовете не са важни. Истината е, както и той каза, че ще работя за каузата "ЦСКА". Като футболист не успях да бъда с отбора през голяма част от времето, но сега ми се отдава такава възможност. Ще работя на 100% този клуб да се върне там, където му е мястото. Това, което се направи в Ловеч беше много. Мога да кажа, че за българските стандарти е огромно нещо. Дойде момента да се премести този проект в София."

Думите са на близкия до Гриша Ганчев футболен агент и бивш футболист на Литекс Стойчо Стоилов, пред sportal.bg.

Като състезател Стоилов се прочу и в редиците на германския Нюрнберг. Там той игра с гръцки паспорт под името Стойкас Стоилас, с логика по "бабина" линия. По-късно тази паспортна комбинация стана повод за разследване срещу фалшификация.

Стойчо Стоилов получи условна присъда от осем месеца заради фалшивия си гръцки паспорт от съда в Нюрнберг. Магистратите наложиха и глоба от 70 000 марки на бившия играч на Литекс. Съдът произнесе присъдата, след като се доказа, че 30-годишният Стоилов е влязъл в Германия през юни 1999 г. с фалшив гръцки паспорт под името Стойкас Стоилас. Благодарение на това българинът е получил разрешение за престой в службата за чужденци като гражданин на Европейския съюз.

Според агенция ДПА документът е изваден от Литекс въз основа на измислена роднинска връзка с гърци. От Нюрнберг тогава отказаха коментар по случая.