Наред е ФИФА за узурпирането на марката ЦСКА от Литекс

Публикувано на: 11.07.2016 11:45

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Синдикът на ПФК ЦСКА АД Дора Милева ще сезира ФИФА за злоупотребите от страна на ЦСКА-София, създаден от бизнесмена Гриша Ганчев. Претенциите са свързани с неправомерното използване на марката на "армейците" по време на контролите в Австрия. В алпийската страна играчите на старши треньора Христо Янев победиха Легия (Варшава) с 1:0 и загубиха с 2:5 от руския ФК Краснодар и с 0:3 от украинския гранд Динамо (Киев).

"Очаквах подобно нещо, но не бях сигурна дали ще посмеят да го направят и по време на мачове, макар и неофициални, каквито са летните контроли. Виждаше се ясно марката върху тренировъчните екипи и дрехите за свободното време на футболистите, но вече имам доказателства, че марката на ПФК ЦСКА АД, чиито интереси защитавам, се използва и по време на международни мачове. Това е предпоставка за официалното запитване, което ще направя в писмена форма първо до изпълнителния директор на дружеството (б.а. - Николай Паслар) дали е подписвал договор за предоставяне на марката. Ако това е станало, то се е случило без мое съгласие и аз със сигурност ще предприема действия за прекратяването на този договор и обявяването му за невалиден", обяви Милева пред "Меридиан Мач".

Информирането на ФИФА за случая със сигурност ще провокира разследване в световната футболна централа на фалшифицирания ЦСКА. Още повече, че вече излезе информация, че в системата, където се регистрират футболистите "TMS", има само един български клуб с името ЦСКА и той няма право да привлича нови футболисти. Играчите, които в момента тренират и играят приятелски мачове под ръководството на Христо Янев, са си регистрирани към ПФК Литекс (Ловеч). Мениджърът на бившия състезател на "червените“ Нилсон Антонио - Пако Морено, бе първият, който алармира ФИФА, че се действа неправомерно срещу автентичния клуб и Литекс абсолютно незаконно иска да вземе активите му.