"24 часа" днес, аз на 15 май - за ЦСКА!

Публикувано на: 13.07.2016 12:53

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Проспорт.бг
ВЕСТНИК "24 ЧАСА" ПУСКА ИНФОРМАЦИЯ С ПИТАНИЯ, С ДНЕШНА ДАТА. Я ДА ВИДИМ КАКВО СЪМ ПИСАЛ И ПИТАЛ АЗ ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА, ТОЧНО НА 15 МАЙ! ОРИГИНАЛЪТ Е ТУК!

До финала за Купата на България остават 10 дни. Мислих сутринта, доколкото този процес понякога ме застига и реших да си кажа приказката, а след това да се фокусирам върху черешката на тортата за този сезон.

През тази седмица допускам нагряване на емоциите до червено. А злобните до посиняване. В тази връзка се съгласих пред себе си, че поради естествените си национални белези се делим страстно и мощно, точно когато не бива. Не че може да се избегне. Неизбежно е.

Но опциите са три.

Първата - намира се начин сегашното ПФК ЦСКА АД да се потопи с всичките му дългове, като баскетболния Левски и на хоризонта да се появи друго ЦСКА, което няма да има дългове. Или пък се сещам за съществуващо футболно ЦСКА, с не толкова съществени дългове и процесът следва естествения си ход. Трудно ми е да повярвам в този вариант, но както казва един бивш политик в свой коментар днес: Щом ББ започва да помага "от сърце и душа" на ЦСКА, значи идват избори. Като в онзи виц за индианците, дървата за зимата, синоптика и прогнозата за времето. Допускам, че под ББ визира Бойко Борисов. А този порив е добре да се използва до дупка.

Втората - излизат официалните дългове на сегашното ПФК ЦСКА АД и на хоризонта се предлага оздравителен план, или оздравителни планове. От един или няколко субекта. Защото, ако първата опция не сработи, то тази е сигурна.

Третата - Литекс се преименува на ЦСКА. Тук не искам и да чуя.

Субектите, които изразиха мощно желание да обичат ЦСКА обаче, все още са твърде виртуални в най-важната част. И именно там бих искал да кажа няколко думи.

Със сигурност не съм специалист по корпоративно право, със сигурност общувам с овчари, с хора достигнали до полуобразователни нива, с всякакви, включително и професори в някои области на живия живот. Не съм и икономист. Но със сигурност не само съм учил, но и съм практикувал управление на стотици хора.

И ми хрумва една, на пръв поглед, наивна мисъл. Знам, че много от участниците в процеса за Гриша Ганчев или против Васил Божков, за Васил Божков или против Гриша Ганчев, за някои други или против някои други, знаят много повече, отколкото манипулативно се опитват да предложат на публиката. Няма да си кривя душата. И аз съм такъв. Поназнайвам това-онова. Реагирах остро срещу ходовете от последния месец и половина на Гриша Ганчев.И нямам никакво намерение да си оттеглям думите. Припомних, че съм работил някога с ЦСКА, по времето на Божков и съм се радвал на безупречна точност в договореностите с клуба. Но и честно казах, че аз съм само и единствено за ЦСКА. не чакайте да бъда ганчевист, божковист, цуцексист или какъвто и да било друг. Конкуренцията на бизнеса, нека роди по-доброто за бъдещето решение, както казва един от моите нормални приятели Стоян.

Но точно тук иде реч и за една уж несериозна идея. И тя е - всеки, който ще се захване да оздравява или "оправя" ЦСКА да представи банкова гаранция. Ако е втората опция, то нека тя бъде за размера на дълга, пък неговата оптимизация ще доведе до позитивна редукция за оздравителя.

Но банкова гаранция от българска банка. Не от Бърклис, Дойче банк, такава в Люксембург или Панама. Дори моя скромност може да се справи с някои от тези дестинации. Но доколко тя ще бъде с покритие е една различна тема.

Защото и аз мога да направя няколко плана, както при първата опция, така и при втората. Но нямам на хоризонта достатъчно партньори, с достатъчно високи възможности, за да се справя. Управленски мога, но обезпечението точно в този момент няма да ми се отдаде. Добре е да се запомни, че ЦСКА е бизнес, но адресът е обществен. Към всеки един от тези мои приятели овчари до онези с професорските степени.

Целта на Гриша Ганчев, Васил Божков и изборите е нашата любов. Е, нека бъдат така добри да бъдат честни с нас на финалната права и свалят картите. Част от банковите сметки също. Не само в българския, но и в световния футбол е като в медиите. Само с продажби си заложен на гробищния вход. Нужни са реклами, изискуем е елитен за обществения интерес продукт. А рекламите и вариациите на спонсорства са публични, годишните финансови отчети също.

Адресът сме ние.

Изписах всичко дотук, защото идат 10 важни дни за концентрация по финала за Купата на България. Мач, който няма да бъде лесен. Емил Велев е доказано сериозен противник. И той умее да обединява.

Ще ми се да поспрем с имената на спасителите, а да си съберем пипето и енергията в полза на отбора. Поне за 10 дни. Точно това зависи от нас. Всъщност, без мен. Едва днес забелязах, че 24 май е вторник. А във вторник аз съм пословичен карък.

Сектор Г събира пари за хореография и съм сигурен, че момчетата са замислили световно шоу. Понеделник не е най-добрият ден човек да дава пари. От суеверие. Но който се влияе, като мен, може и във вторник. На мен пък вторник ми е крив. Все едно...

В името на ЦСКА!