ЦСКА направи 1:1 при смазващо превъзходство с десетки положения

Публикувано на: 18.09.2016 20:04

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
ЦСКА завърши 1:1 срещу Конеляно първото си домакинство за сезона, играно на Националния стадион "Васил Левски" пред ентусиазирана и емоционална публика. Най-неприятният извод от мача е вечният - футболът е игра на голове, не на положения.
 
Конеляно поведе през първата част от пряк свободен удар, при който се допусна врватарска грешка при преценката на параболата и топката бе добавена в мрежата от Светослав Гълъбов в 21-ата минута.
 
Последва натиск на младите армейци, който през втората част стана смазващ. Положенията следваха едно след друго, но не и голът. Все пак ЦСКА стигна до равенство с гол на Борислав Трендафилов, който реализира красив гол с глава в 79-ата минута от двубоя. Това бяха и дебютни минути за централния нападател, който влезе в игра през втората част на мача и внесе скорост в нападението, но с резултат до равенство.
 
При толкова пропуснати положения е безмислено да се говори за пропуснатото отсъждане на 11-метров наказателен удар, какъвто имаше безусловно, нито пък съдията служител на кого е и с кого е свързан. Факти известни, но в случая не дотам най-важни.

Трябва да се отбележи, че тимът на Конеляно, при неочаквания аванс, който получи, игра много мъдро и много дисциплинирано със силно насищане на защитния вал и спорадични контраатаки.
 
В понеделник отборът ще направи възстановяване и стартира подготовка за третия кръг на първенството - гостуване на БМ Спорт на 24 септември.