Вероятен треньор в ЦСКА отива в Англия

Публикувано на: 08.10.2016 13:04

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Окончателно е потвърден стажът на четирима млади български треньори по футбол в академията на световния колос Ливърпул. Те заминават за града на Бийтълс на 17 октомври от София.

На пощата на Проспорт Медия бе полученото писмо с уточняване на детайлите по старта на работата на родните специалисти, трима от които не са от столицата. Техните имена ще обявим след заминаването, но са известни от два месеца на ръководството на червените от Ливърпул.


На 23 октомври, със същата задача и отново със съдействието на Проспорт Медиа, за Лондон заминават други млади треньори, сред които има и един на вратари. Те ще специализират в Чарлтън. Клубът от Източен Лондон няма и точица от славата на този от "Анфийлд", но пък през последните години или достига до финалите, или до титлите до 18 и 21 години. Реализира трансфери дори по посока Ливърпул. Много продуктивна академия.

Един от треньорите, които заминават за Лондон, е един с висока степен на вероятност да поеме част от работата с децата в новоучредения на 19 юли ЦСКА. Той е бивш футболист, роден 1987 година, отличник на Националната спортна академия "Васил Левски".  Отличен английски език. Вече е направен сондаж и първи неформален разговор с него. Той ще бъде и водач на групата за английската столица.

От Чарлтън още преди месец потвърдиха и програмата на младите наставници.

Стажовете на треньорите, които са само начало на една по-мащабна програма, не са свързани с тези за обмен и обучение на УЕФА и БФС, а са изцяло по инициатива на Проспорт Медиа, агенция изградила много позитивни връзки с клубовете от Англия и Шотландия. Отношенията са директни, без посредници.  Тези контакти се предоставят на желаещите да се учат от големите съвършено безвъзмездно. За Проспорт Медиа остава единствено отговорността пред младите наставници.