ЦСКА смени двама от тримата директори

Публикувано на: 13.10.2016 19:31

Автор: Проспорт.бг

©blitz.bg
ЦСКА 1948 направи промени в Съвета на директорите, като двама от трима бяха заменени. Ето съобщението на официалния сайт на клуба:

Уважаеми армейци,

Днес молби за напускане на Съвета на директорите на ФК ЦСКА 1948 ЕАД депозираха Люсиен Иванов и Емил Коцев. Тяхното място ще заемат Ивайло Мишев и Лъчезар Вълков, които заедно с досегашния член на управителното тяло генерал Иван Мечков ще формират новия Съвет на директорите на дружеството. Представляващ дружеството и Изпълнителен директор ще бъде Ивайло Мишев. Промените ще влязат в сила след отразяването им в Търговския регистър на Агенция по вписванията във възможно най-кратък срок след което ще бъде дадена пресконференция.


Припомняме, че Люсиен Иванов бе притежател и гарант на 100 процента от акциите до регистрирането на Сдружение ФК ЦСКА 1948, което е 100-процентова неправителствена организация на феновете.

След регистрацията и последващите задължителни процедури Изпълнителният директор Люсиен Иванов коректно джироса 100 процента от капитала на търговското дружество и феновете станаха негови собственици и разпоредители.

Бригаден генерал Иван Мечков, който е и председател на Сдружението с нестопанска цел, за едно с Емил Коцев и Люсиен Иванов на практика изпълниха всички най-тежки задачи по задвижването на колелото в новия клуб, който стартира в буквалния смисъл на зелена поляна. Всеобща е оценката, че при нивата на съпротива, стореното до момента е близко до подвиг в мирно време. С минимум финансов ресурс, максимум спортно-технически резултат. Първо място във временното класиране и спечелен финал на "Зожна София" за купата на Аматьорската футболна лига.

Промените предхождат Извънредното Общо събрание на сдружението на 31 октомври, на което ще бъде направен отчет и избран нов Управителен съвет на сдружението, който да прецизира политиката, структурата и задачите пред клуба, чрез изготвянето и приемането на стратегия за неговото развитие.

Емил Коцев ще продължава да изпълнява административните си функции към представителния отбор на клуба.