Шефът на ЦСКА има професионален празник

Публикувано на: 17.10.2016 20:21

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
 Бригаден генерал Иван Мечков, Председател на Сдружение ФК ЦСКА 1948 и Председател на Борда на директорите на ПФК ЦСКА 1948 ЕАД, на 18 октомври има парофесионален празник. Денят на Военните парашутисти.
 
Тази година се навършват 72 години от боевете за Стражинската позиция, отворила пътя на Първа българска армия към Скопие. В нея най-смелите дават 35 убити и 65 ранени. Сред тях е легендарният еврейтор Никола Паскалев, картечар от Първа рота, който се самовзривява с гранати в долговременна огнева точка на германците и отваря пътя на бойните си другари.
 
В знак на признателност за храбростта на парашутистите ген. Владимир Стойчев, командващ Първа българска армия разпорежда телата на загиналите да бъдат погребани в София. Тази негова заповед поставя началото на още една традиция, свързана с историята на парашутните формирования в нашата армия - създаването на Алея на парашутиста в Централните софийски гробища. 
 
Бригаден генерал Мечков е доктор по военни науки и е анализатор на операцията при хребета Стражин. Председателят на Сдружение ФК ЦСКА 1948 е и Председател на Съюза на парашутистите в България.

Професионален празник има и членът на Управителния съвет на Сдружение ЦСКА 1948 - Бригаден генерал Димитър Шивиков.

Проспорт честити  празника на смелите мъже от редиците на армейския клуб! С почит и непреходно уважение честити празника на всички военни парашутисти и специални привети на военнослужещите от 68-а бригада "Специални части". И двамата генерали от армейския клуб са кадри на 68-а бригада, а Бригаден генерал Шивиков и неин командир.

ПОКЛОН ПРЕД ПОДВИГА НА БЪЛГАРСКИТЕ ОРЛИ!