Българските треньори с ударни срещи с Краля и Манчестър Юнайтед в Ливърпул

Публикувано на: 19.10.2016 09:00

Автор: Проспорт.бг

©liverpoolfc.com
Четиримата български треньори, които пристигнаха на специализация в академията на световния колос Ливърпул започнаха ударно още от първия ден.

В интензивна последователност те взеха участие в 4 тренировки на различни възрасти, срещнаха Краля Кени Далглиш и изгледаха за анализ двубоя от резервната лига до 23 години между Ливърпул и Манчестър Юнайтед, завършил 1:1.

Светослав Петков, Ивелин Петков, Цветан Тасев и Филип Илков кацнаха на Летище "Джон Ленън" в понеделник вечер и вече са в мощната система на мърсисайдци.

Треньорите от Пегас (Видин), Монтана и Национал (София), ще имат привилегията да бъдат наставлявани през втория ден от Ник Маршал, Директорът по футболните въпроси на академията и голям приятел на Проспорт и България. Ник е човекът-съучастник в собствената програма на Проспорт за отваряне на вратите на големите или утвърдените академии за българските треньори. Съвсем съзнателно първата група е от малки и не толкова познати школи, но с амбициозни, можещи  и образовани трленьори. Денят ще приключи отново с мач и неговия анализ.

Забележка: Илюстрацията е от мача между Ливърпул и Манчестър Юнайтед до 23 години. Пълните трибуни дават добрия пример как се помага на клуба и на неговите млади състезатели.