Българските треньори в Чарлтън ще анализират в Манчестър мачове срещу Манчестър Сити

Публикувано на: 24.10.2016 18:59

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Тримата млади български треньори Михаил Цоков, Мартин Цирков и на вратари Димитър Димитров стартираха ударно своята специализация в една от най-продуктивните академии в Англия, тази на лондонския Чарлтън.
 
Точно в 10 шефът Стив Айвъри прие пристигналите късно снощи специализанти и лично им показа и разказа за академията. След това веднага влязоха в тренировъчния процес, а повече от 2 часа бяха индивидуално със свободни въпроси, с легендарния халф Сергей Балтача, който пък през последните два сезона е и шампион до 18-годишна възраст с лондонския клуб.
 
Треньорите проследиха на живо и двубоят от резервната лига до 23 години, в който Чарлтън разгроми Бристол с 4:0. Там те се запознаха и с българския вратар Димитър Митов.
 
В духа на британските клубове, българите получиха още на старта своята програма, която със сигурност няма да бъде променяна и методически ще се запознаят и ще участват в работата с почти всички възрасти.
 
В сряда имат специална задача. Ще пътуват за Манчестър, за да проследят и анализират двубоите срещу Манчестър сити на възраст до 12, до 13 и до 14 години. Ключови за въвеждането на състезателите в голямата игра.
 
Програмата на Цоков, Цирков и Димитров ще приключи с приятното посещение на кокетния стадион "Дъ Валей" за домакинския мач на представителния отбор на Чарлтън срещу Честърфийлд.
 
Специализацията на треньорите се реализира с посредничеството на Агенция Проспорт Медиа.