Българските треньори с мисия Манчестър Сити

Публикувано на: 27.10.2016 13:03

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
 В сряда, тримата български треньори Михаил Цоков, Мартин Цирков и Димитър Димитров, които са на специализация в лондонския Чарлтън, по програма на Агенция Проспорт Медиа, имаха отличния шанс да бъдат и в академията на Манчестър Сити.
 
Нашите млади наставници бяха част от екипа на лондончани, който да анализира играта в мачовете на момчетата до 12, до 13 и до 14-годишна възраст.
 
Разказва Михаил Цоков.
 
"В съвременния свят, в който имаме информация за всичко не можем да се изненадаме, но все пак попадането в базата на Манчестър Сити носи вълнения. Тотален ред и режим на допуск, изключителни възможности за тренировъчен процес и възстановяване. Включително 5-звезден хотел, който когато има мач на първия отбор не приема външни хора и губи по 30 000 паунда на ден", разказва Цоков.
 
"Като казах първия отбор. Той дава усещането за клуб. Скъпите играчи и Гуардиола са на същото място и по същото време с децата. Те тренират на една и съща база. Подрастващите и идолите. Малките виждат с очите си какъв тежък труд се влага и колко много усилие коства, за да се играе в първия отбор. Могат да сравняват, да се мотивират. Като пристигнахме, точно бе завършила тренировката на първия отбор. Докоснахме се до всичко, допуснаха ни до всичко, можехме да снимаме всичко, да питаме всичко. Единствено нямахме право да снимаме децата. Чарлтън в момента е на трето ниво на мъжки футбол, но институция в работата с подрастващите. Всички приемаха колегите с огромно уважение. То беше взаимно. Радвам се, че имаме достъп до този въздух. Защото в тази страна навсякъде мирише на футбол. Хората не само обичат играта, те работят денонощно за нея", завърши от Лондон преди минути 29-годишният софиянец, който последно води юношески тим на Монтана. Кадър е на Националната спортна академия "Васил Левски".