Централният нападател Борислав Трендафилов стана пълнолетен

Публикувано на: 29.10.2016 07:25

Автор: Проспорт.бг

©cska1948.bg
Борислав Трендафилов
Днес едно от "бебетата" на ЦСКА навършва пълнолетие днес. Централният нападател Борислав Трендафилов става на цели 18 години.
 
Снажният ихтиманец има особено място в кратката история на учредения на 19 юли армейски клуб. Именно той бе автор на първия гол в историята на клуба. В контролата срещу Спортист Драговищица, спечелен с 2:0. Боби отбеляза първото попадение в новото летоброене в 35-ата минута.
 
Трендафилов реализира и в първия домакински мач на Националния стадион "Васил Левски" срещу Конеляно. При 1:0 за гостите и дъжд от пропуски, влезлият от скамейката нападател изравни с глава. Това беше и първи гол в домакински мач за ЦСКА.
 
Но за феновете най-пресен е примерът от миналата сряда, когато още 17-годишната седмица влезе на полувремето, а в края на мача завърши усилията на отбора за пълен победен обрат срещу третодивизионния Хебър в мач от турнира за купата на Аматьорската футболна лига. Тогава той вкара два гола, като вторият за 3:1 може да мине в графа "майсторски", "ювелирни" или нещо такова.
 
Трендафилов бе обект на засилен интерес от лондонския Чарлтън преди година, където бе поканен и на двуседмични тестове. Само динамика в смяната на собствениците лиши нападателя от старт на кариера в Лондон, в отбора до 18 години, който стана миналия сезон шампион в Англия.
 
До миналата година централният нападател се състезаваше в елитната до 19 и в мъжкия отбор на Чавдар Етрополе, също на областно ниво, но не в София-град, където нивото е чувствително над останалите.
 
Агенция Проспорт Медия пожелава здраве, усмивки и запомняща се кариера на талантливия централен нападател на ЦСКА!