Костадинов: Купата на България не ни е поставяна, като цел (ВИДЕО)

Публикувано на: 03.11.2016 12:16

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Бранимир Костадинов отбеляза първия гол за Дунав при успеха с 2:0 като гост на Славия и посвети победата на контузения си съотборник Мирослав Будинов. „От себераздаване се стигна до успеха. Искам да посветя тая победа на Миро Будинов, който вчера в края на тренировката получи доста неприятна контузия. Не е имало притеснение. Всеки знае своите възможности. Както първите кръгове биехме, така беше ясно, че ще има спад. Всеки знаеше, че ще излезем от дупката”, каза Бранимир Костадинов след мача пред "Диема спорт".

Той призна, че младата централна двойка защитници на Славия – Андреа и Петко Христови, са били подходяща „мишена” за русенските контри.

"Славия игра с доста млад отбор и искам да поздравя и двамата им централни защитни, които доколкото знам са и братя. Това ни улесни, че нямат толкова опит и използвахме дупките зад тях, те са малко тромави”.
Купата си остава на заден план за Дунав, въпреки достигането до четвъртфиналите.
„За Купата не ни е приоритет, но всеки мач е важен. Като дойде време за този мач ще се раздадем максимално и каквото стане. Аз си чакам моя момент. Има старши треньор и помощник-треньор, които решават кой да играе и кой да не играе. Аз чакам да вкарвам. Има умора, защото се насъбраха доста мачове и почивката ще се отрази добре да възстановим силите си”.

След мача той допълни пред чакащите го журналисти: "Знаехме, че играят с повече пасове. Дръпнахме се назад второто полувреме, за да играем на контраатаки и мисля, че се получи. Имахме лоша серия, но в никакъв случай не е имало притеснение за нас. Просто чакахме удобни моменти и днес се получи. Не ни е поставено, като цел, спечелването на Купата”.

Припомняме, че след тежката контузия със счупване на дясна скула на лицето, Костадинов дебютира именно за Купата и с гол срещу Витоша Бистрица, известно време игра и с предпазна маска.