Страхотно! Пристигна благодраност от Лондон към българските треньори, вратата е отворена

Публикувано на: 03.11.2016 17:15

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Чарлтън Атлетик изказа благодарност за представянето на българските треньори-стажанти в Чарлтън, които се завърнаха в България миналата неделя.

Лондонският клуб е категоричен, че българските треньори са добре дошли занапред, както е видно от факсимилето на електронното писмо в илюстрацията. А когато това го пише Стив Ейвъри, човек-институция не само в Чарлтън, но ив английския футбол, то Проспорт изказва своята благодарност към излъчените от нас стажанти за прекрасната работа и за отворената врата за други след тях.

Тримата българи, които са впечатлили с поведението си хората в Чарлтън са Михаил Цоков (доскоро треньор в Монтана), Мартин Цирков (Дунав Русе) и Димитър Димитров (Олимпия, София).

Днес след обяд имаше любопитно събитие за надеждите в професията у нас. В елитната група до 17 години Славия посрещна Монтана, а наставник на гостите бе преминалият стаж, по същата програма на Проспорт, но в Ливърпул - Ивелин Петков. За да помогне на своя 25 годишен колега на пейката седна и "възрастният" Михаил Цоков. "Английският дует се изправи срещу отлично подготвения отбор на Славия,воден също от младия и много талантлив наставник Цветослав Алтънов. Белите поведоха и контролираха събитията през първата част, но Монтана стигна до 1:1, а само невероятните пропуски, лишиха гостите дори от победа. Беше страхотно да се наблюдава работата в екип на двамата наставници от Северозапад. Впрочем, Ивелин Петков е родом от Ямбол, а Михаил Цоков от София.

Както казва Ботев по адрес на един друг велик българин: "Приятно е човеку да живее с подобни личности …"

Първите резултати на програмата са повече от прекрасни и Проспорт тепърва ще продължи да отваря нови и нови врати за десетки други амбициозни и заслужаващи подкрепа млади български треньори. Висококачествен продукт на собствената ни спортна академия.