Специализирал в Англия почва в ЦСКА 1948

Публикувано на: 04.11.2016 11:46

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Михаил Цоков, като треньор в Монтана.
Бригаден генерал Иван Мечков се срещна с младия треньор Михаил Цоков, който на 30 октомври се завърна от специализация в лондонския Чарлтън. 29-годишният софиянец прие предизвикателството да се включи в проекта и да организира група от деца, която да се състезава от името на ЦСКА 1948.

До скоро Цоков бе наставник на юноши в Монтана. Той бе там по препоръка на Националната спортна академия "Васил Левски", чийто отличник е. Има лиценз "Б".

Следващата седмица Проспорт.бг ще публикува телефон, на който родителите ще могат да се свържат с Михаил Цоков, както и възрастите, които ще бъдат организирани от него във взаимодействие с члена на Управителния съвет и отговорник за ДЮШ на ЦСКА 1948 от ръководния орган Ангел Рангелов.

Треньорът предпочете армейския проект, пред спокойствието и устойчивите финансови параметри на предложение от друг софийски клуб.

Само преди ден пристигна благодарствено писмо от Чарлтън за високия стандарт на стажувалите в клуба български треньори. Водач на групата там бе именно Михаил Цоков. Той владее говорими и писмено английски език. Роден е на 4 септември 1987 година в София.