Не репресирайте полицията! На война разстрелват единствено дезертьорите!

Публикувано на: 26.11.2016 23:12

Автор: Петьо Костадинов - Полковника

©Интернет
Да си кажа приказката по горещата тема от последните два дни. Не ми остана време по-рано. Полицаите...

Сутринта с огорчение научих от телевизия с лиценз за национален ефир, че прокуратурата ще проверява полицаи за превишаване на правата при потушаване на бунта в Харманли. Отворих язва и не мога да я оправя.

Добри, или лоши, тъпи или умни, тези хора бяха застанали между изперкалите и агресивни хрантутници, и вцепенените от страх мирни местни хора. Това, господа, е война. В конкретната и форма. Няма жив пълководец, който ще съди своите воини, че не са взели някого в плен!!! Разстрелват единствено дезертьорите! Изобщо не ме интересуват тълкуванията на политическите плъхове колко и каква предизборна провокация било това!

Очаквам, в тази връзка,  Прокуратурата да стартира разследване и осъди посмъртно героите от Балканската и Първата световна война. Нещо не са били на кеф, когато са тръгвали в атака "На нож!". И са си превишавали правата. Всичко под ножа...

Едва ли някой ще ме чуе, но бих помолил медиите, с привилегията за достъп до национален ефир, да не мултиплицират такива информации! Защото, най-напред няма надеждна дефиниция за граница при изпълнение на служебните задължения и второ, това поставя в много сложен автоограничителен режим полицията. Всеки камък е камък по самите нас.

Запалиха моето, твоето, нашето знаме.На война, за това се полага оловен подарък!

Тук е България!