Бразилски българин и шампион с ЦСКА се разби със самолет край Меделин

Публикувано на: 29.11.2016 10:22

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Фелипе с дъщеричката си на ръце.
Много болка носи и на българските фенове на ЦСКА вестта за самолетната катастрофа над Колумбия с бразилския тим Чапконезе. В състава на отбора от разбилия се самолет е и бившият състезател на и шампион с ЦСКА, усмихнатото момче с български корен от София Фелипе Жозе Машадо Насименто. Фелипе бе българин по линия на своята баба по родовия корен на майка си, която бе от София.

Фелипе бе влюбен в България. Обичаше всичко българско, включително гроздето от асмата до съблекалните на тренировъчната база "Панчарево".

Самолет със 81 души на брода, включително бразилски футболен отбор, се е разбил, докато е захождал към град Меделин, Колумбия, съобщиха местните власти, цитирани от Би Би Си.

Все още не е ясно дали има оцелели.

Чартърният полет от Боливия е превозвал членовете на футболния отбор Чапекоензе. Те са се подготвяли за финала за "Копа Судамерикана“ срещу тима от Меделин - Атлетико Насионал.

На борда на самолета е имало 71 пасажери и 9-членен екипаж.

Самолетът се е разбил в планините в района около града малко след полунощ местно време. Кметът на Меделин Федерико Гутиерес описа случилото се като "трагедия от огромен мащаб“, но добави, че е възможно да има оцелели.

По-късно стана известно, че четирима от пътуващите в самолета са оцелели, Фелипе не е сред тях.


Проспорт.бг скърби с всички. Фелипе бе наш приятел, а в един период и партньор на Агенция Проспорт Медиа.

През този сезон Фелипе има 16 мача, като за последен път игра при загубата с 0:1, като гост на Палмейрас, само преди два дни, на 27 ноември.