Проспорт разширява територия и в Италия

Публикувано на: 05.12.2016 19:47

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Бяха проведени разговори с важните хора от академията на италианския Фиорентина за треньорски специализации за млади български наставници.

Срещата на Петьо Костадинов-Полковника бе част от усилията за разширяване на географията на подготовка на  треньорите в занаятчийски прощъпулник, за да се потърси динамична промяна в работата с подрастващите.

Може да се твърди, че група от 4-5 треньори ще отпътуват за Флоренция още в края на зимата за подготовка по програмата на италианския клуб. той е известен и с това, че със 7-кратния европейски шампион Милан са в съревнование за най-висок бюджет на ниво академии. И двата клуба отделят за работата с подрастващите между 16 и 18 милиона евро годишно.

На срещата бяха обсъдени и някои важни идеи за промотирането на млади български таланти в клуба от Тоскана. Най-вероятно още в края на януари, следващата година, ще бъдат представени и първите от набори 2003-а, 2004-а, 2005 година на сбор на талантите в Бриндизи, организиран от Фиорентина.

Почти сигурно още следващата седмица в България ще пристигне много важен човек от клуба за наблюдения на препоръчани български таланти. Гостът на Агенция Проспорт Медиа ще бъде в България почти седмица за наблюдения и анализи.

Проспорт благодари на своя партньор в Италия и отдавнъшен приятел Пламен Пейчев за професионалното усилие и огромния обем свършена работа.

Петьо Костадинов-Полковника имаше кратко "свиждане" и с Генералния директор на  "ла виола" Панталео Корвино.

Проспорт продължава инициативата със задълбочаване на разговорите по специализацията на треньорите с голямата шотландска четворка - Рейнджърс, Селтик, Хартс и Хибърниън. По програма Полковника ще има срещи на острова в края на първата половина на януари.