Боровец открива сезона 120 години по-късно, Попангелов и приятели ще селектират таланти

Публикувано на: 07.12.2016 11:18

Автор: Проспорт.бг

©Цветан Тасев
120 години, след основаването си, курортът Боровец открива официално новия ски-сезон. това бе обявено на пресконференция в Прес-клуб "България" от легендарния български алпиец Петър Попангелов.

Събитията на по началото ще бъдат на 17 октомври - събота.Попангелов обяви пред журналисти създаването на фонд "Попангелов и приятели", който си поставя задача да открие родните таланти и да ги развие за големия спорт. Първата стъпка по селекция на български деца ще бъде направена още на 17 декември. Фондът е към "Бороспорт" АД. Организацията подготвя и критерии за подпомагането на клубовете.  Мирослав Севлиевски,  Председател на клуб "Чамкория", е избран и за Председател на фонда.

Създава се още Консултативен съвет към Съвета на директорите на "Бороспорт" АД, в който влизат: Виктор Варошкин и Мартин Маровски от Школата по алпинизъм и катерене, Момчил Панайотов, Председател на БАССЕС и Георги Георгиев-Черния - основател на Асоциация "Свободни планини".


Боровец е предпочитана дестинация за ски и от много чужди любители на зимните спортове, заради непосредствената му близост до София и летище София.