Двамата вратари и петима полеви от ЦСКА празнуват днес студентския празник

Публикувано на: 08.12.2016 11:49

Автор: Проспорт.бг

©cska1948.bg
Кристиян Дяков
8 декември е. Празник. На всички бивши, настоящи и бъдещи студенти. На всички с душа на студенти, все едно с какъв статут.

Добър повод да припомним имената на празнуващите в ЦСКА 1948, но и да поправим пропуските си.

Преди време отбелязахме, че в армейския тим не се състезават шестстенни тъпоъгълници, а момчета с отношение към образованието и обърнахме внимание на Калоян Стефанов, Борислав Ангелов, Никола Маджаров и Георги Кънчев. Първите двама са второкурсници, с вече редовно събрани подписи за януарската изпитната сесия, а вторите - новобранци в Национална спортна академия "Васил Левски.Борислав Ангелов, Калоян Стефанов, Никола Маджаров и Георги Кънчев.

Двамата вратари обаче, се с друга посока на подготовка.


23-годишният овчакупелец Кристиян Дяков е студент в Международното висше бизнес училище.  Преди това той е с общо гимназиално образование. Юноша на ЦСКА. Състезавал се е още в Испания и Гърция.

22-годишният му колега Иван Герасимов има допир с науката на най-високо ниво в Университета по архитектура, строителство и геодезия. За юношата на ЦСКА това е естествено продължение, доколкото е възпитаник на легендарната Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Христо Ботев".


Иван Герасимов

Много вълнуващо е студентското присъствие на железния защитник Станислав Желязков. 20-годишният Стенли е второкурсник в Университета за национално и световно стопанство. В българската икономическа "Мека", той изучава специалност "Икономика и инфраструктура".


Станислав Желязков

С оглед разпределението на студентите в армейския тим, бъдещето на ЦСКА изглежда гарантирано. Има специалисти във всички структуроопределящи направления за един футболен клуб.

Един ден те ще спрат да играят. Тогава ще дойде времето за разиграване на "топката" извън терена.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!