Искат на "Армията" син на армейска легенда

Публикувано на: 09.12.2016 11:39

Автор: Проспорт.бг

©levski.bg
Настаненият на "Армията", с някакъв документ от Министерството на младежта и спорта футболен клуб, и документ който никой не е виждал, извън някакъв свой кръг, очевидно има остро новаторски идеи, ако се приеме за табула раза съобщение на Българската телеграфна агенция. Но пък и няма никаква причина за недоверие към почти 120-годишната национална новинарска институция.

Легендарният голмайстор Наско Сираков, топ реализатор за всички времена на своя клуб е на път да получи покана за главен шеф на "Армията". Поради високия му управленски капацитет в помиярника на българския футбол.

Единствената подробност е, че Наско е легенда на "Герена". От друга страна има две несмущаващи обстоятелства това да се случи. Най-напред непреодолимото, че Наско е син на легендарния Петко Сираков. Първият български световен шампион в борбата - Истанбул 1957 година. Бай Петко е легенда на ЦСКА. Този мост няма как да бъде изгорен.

Второ. Наско Сираков е голмайстор на Левски за всички времена. С други думи - на вечния враг. Но вечната вражда приключи.  До Възкресение. Ръждивият нож бе забит в сърцето на ЦСКА на 13 юли, а смъртният акт подписан на 9 септември 2016 година.  Макар собствените му ръководители да обявиха тоталния български клуб за мъртвец още на връх светлия празник на българската писменост и култура. Искрено и лично клатеха кандилото до кончината.ВРАТИТЕ СА ОТВОРЕНИ!

Ето част от съобщението на БТА, с някои ограничителни редакторски намеси:

Босът на клуба от "Армията" е предложил Наско Сираков да поеме поста на среща с фенове на столичани в четвъртък вечер. Запалянковците са приели резервирано идеята за включването в ръководството на любимия им клуб на голмайстор номер 1 за всички времена на вечния съперник Левски, но началникът се е опитал да ги убеди, че Сираков разполага с нужния капацитет и е готов да помогне на играещите в червено на митичния стадион.

Наско Сираков в момента е член на Изпълкома на БФС, а за последно работи в Левски като Спортно-технически директор през 2013 година. Сираков е близък приятел с бившия си съотборник в националния отбор и един от основните акционери на настанения на "Армията" клуб - Христо Стоичков.

Забележка: Подчертаните думи и изрази са променени от редактора.