Български агент предизвиква Англия с капитан на Монтана

Публикувано на: 09.12.2016 16:49

Автор: Проспорт.бг

©Проспорт.бг
Цвети Неделчев
Футболист от Монтана най-вероятно ще замине за Англия в началото на следващата година.

Цвети Неделчев, капитанът на формацията до 17 години, е обект на интерес от английски клуб с традиции. Това става ясно от днешното писмо до неговия промоутър на Острова, дежурният заподозрян Петьо Костадинов-Полковника, от футболния директор на въпросния клуб.

Цвети е роден на 10 януари 2000 година в Лом. Физически силен, с бърз ум и точност в отиграванията. Основен ляв крак.

Треньор на Неделчев е Ивелин Петков, наставникът, който премина специализация в Ливърпул през октомври и който с момчетата от непретендиращият за голямо име клуб, накара фаворитите да говорят за него и работата му на Северозапад. Победа над Левски, единствен отнел точки, с равен, на лидера Лудогорец, равен в София на Славия и т.н. На терена с голям лидер, като капитана Цвети Неделчев.

Защитникът не е анонимен за националните селекционери, а на камп, организиран от Българския футболен съюз постигна впечатляващ резултат на контролен Веер тест - 109 отсечки, с общо пробягано разстояние 2180 метра.

Неделчев тренира и с първия отбор на Монтана.

Ръководството на клуба от стадиона, край река Огоста, е в течение на преговорния процес между Полковника и въпросния английски клуб.

През януари ще има среща между агента и ръководството на клуба в Англия за уточняване на някои процедури, доколкото ФИФА много често прави преминаванията трудни. Димитър Митов, например, от лондонския Чарлтън, изчака почти цял шампионат за разрешение да играе официално в клуба.