Президентът на Етър се оттегля с чест, играчите декларираха, че ще го последват незабавно

Публикувано на: 10.12.2016 18:49

Автор: Проспорт.бг

©Светослав Петев, Проспорт.бг
Александър Нанков е човек на честта.
Президентът на Етър Александър Нанков обяви, че се оттегля от клуба. След изненадващата загуба на "виолетовите" от последния в класирането Левски Карлово с 0:2 и след разговор с феновете от агитката, босът заяви, че напуска поста си.

"Оттеглям се от президентския пост в Етър, след като феновете са на това мнение. След като обвиняват мен за създадената ситуация и за загубата, очевидно не желаят аз да съм начело на клуба. Аз съм човек на честта и в тази ситуация смятам, че повече нямам работа в Етър", заяви Александър Нанков пред изданието sport-vt.com.

Малко след това негово изказване футболистите на Етър обявиха пълната си подкрепа за него, твърдейки че вината за слабия резултат е изцяло тяхна.

"Поемаме изцяло вината за загубата, за нея сме си виновни единствено ние. По никакъв начин г-н Нанков не ни е повлиявал да губим нарочно тази среща. Напротив – преди мача влезе в съблекалнята и поиска  да спечелим, дори ни обеща завишени премии за победа, по-големи от някои заплати."

"Всички ние сме в Етър заради него. Ако сме искали да губим нарочно, за да предизвикваме някакви рокади, нямаше да вземем толкова поредни победи и да падаме чак в последния мач", заяви от името на целия отбор капитанът на Етър Станислав Генчев.

"Заставаме изцяло зад президента на клуба. Ако той си тръгне, ние всички напускаме Етър заедно с него", категоричен беше ветеранът, като повтори, че говори от името на целия отбор.

Към позицията на тима се присъединиха и спортно-техническият директор Стефан Ангелов и администраторът Срацимир Тинчев, които заявиха, че застават изцяло зад Александър Нанков и се надяват да промени решението си.