Ударно, за честта на пагона, в Румъния развиха на макс проекта ЦСКА 1948

Публикувано на: 14.12.2016 21:28

Автор: Проспорт.бг

©prosport.ro
Полковник Петреа и Мариус Лакатуш не приеха лъжата.
Румъния експлодира с топ новина с български привкус. Две години на Север от Дунава не приемат енозначно и с одобрение машинациите, приемането на чужда идентичност и използването на името на легендарния армейски тим Стяуа, шампион на Европа.
 
Бе създаден нов  Спортен клуб на армията Стяуа с участието на тотална легенда на клуба и Румъния, като Мариус Лакатуш и представители на армията на Румъния. Първият председател на новия клуб е полковник Кристиян Петреа. Клубът ще свормира отбор, който ще стартира участие от четвърта лига на румънското първенство през шампионат 2017/2018 година.
 
Припомняме, че след убийството на автентичния ЦСКА на 13 юли, с непосредственото участие на държавната власт и министерството на младежта и спорта, на 19 юли бе учреден нов клуб ЦСКА 1948, който стартира светкавично процедура по регистрация и вече играе в българската четвърта дивизия и е лидер в група "София-Юг", с допуснат само един равен резултат и голова разлика 48-3.
 
За разлика от ЦСКА обаче, новият румънски СКА Стяуа ще има подкрепата на румънското военно министерство. Освен това до връщането в елита по план през 2020 година, ще бъде готов и реконструираният легендарен стадион "Генча" в Букурещ и отборът ще може ща играе на него от сезон 2020/2021 година.
 
ЦСКА 1948 до този момент не е получил никаква подкрепа от министерството на отбраната, но пък има опора във военните съюзи, като Съюза на парашутистите в България и Военно-полицейската асоциация. И на двете организации председател е Бригаден генерал Иван Мечков, Президент на ЦСКА 1948.
 
Очертават се интересни години по възраждането на спортната чест и морала във футбола в двете съседни държави, с идентична съдба на своите футболни флагмани.